Inte nog för att han olyckligtvis råka tappa sin precis nyköpta mobil med touchscreen och av ren slump att den hamnar med just skärmens sida på den enda stenen som fanns där vid sjön. Idag råka han även slarva bort en viktig spade som vi lyckades hitta en halvtimme senare.

Det börja på lektionen naturkunskap. Vi ska ut i skogen för att gräva upp en jordhög som vi sedan ska hälla i någon slags tratt, som det ska finnas en glasburk med glykol blandat med diskmedel och en lampa som lyser på jordhögen.

Vi är indelade i olika grupper (min grupp bestod av Rasmus, David och Benny). Några av grupperna skulle ut och gräva i en äng och vi andra i skogen. Med oss fick vi en skitkonstig spade och en plastpåse. Allt gick bra tills vi var påväg tillbaka till skolan. Rasmus blev då tvungen att kasta spaden (för att försöka sätta den i gräset) ned för en backe.

Vi alla såg ju vart spaden hamnade, men vi var så upptagna med att prata, skämta och skratta att när vi väl var där vi trodde att spaden hade hamnat, så var den inte där!?

Vi börja leta som dårar. Vi leta mitt på stigen, ute i kanterna. Till och med i skogen där den verkligen inte skulle kunna hamnat. Efter en halvtimme var vi på väg att ge upp letandet. MEN, precis då, så ligger spaden mitt framför ögonen på Rasmus. Riktigt tur det, men otur när vi kom tillbaka till lektionen.

Alla var redan tillbaka sen lång tid sedan och hade slutförst sina experiment. Det var bara vi kvar som kom jävligt försent. Men Rasmus är ju modig som berättade att han slarvade bort spaden så vi blev tvungen att leta efter den.

Men snacka om vilken oturspojk han är. Otur med tjejen han gillar, otur med sin mobil och nu det här. Finns säkert fler saker som han haft otur i men inte berättat. Man kanske ska ta och akta sig lite för honom, annars får väl vi andra otur också (a).

Nu måste jag plugga lite på matten. Prov i morgon, lär faila riktigt stort.